Els senderistes realitzaran propostes a través d´una xarxa de bústies a les rutes

Adjunte un article que he trobat al Levante-EMV, edició València, diumenge 30 de Març. Em sembla interessant.

Ens veiem !!

La Comunitat Valenciana compta amb 5.300 quilòmetres de senderes


Europa Press, València

La Conselleria de Medi Ambient està creant una xarxa de bústies que col·locarà en el camp per a arreplegar els suggeriments de l´usuari amb l´objectiu de conèixer quantes persones utilitzen la xarxa de senderes i prestar un millor servei, segons va informar ahir en un comunicat la directora general de Gestió del Mitjà, María Ángeles Centeno.

La Comunitat Valencià compta en l´actualitat amb més de 5.300 quilòmetres de senderes homologades el que converteix a aquesta regió en una de les millors destinacions per a practicar aquest esport, segons ha manifestat. Referent a això, Centeno va destacar que durant aquests dies festius aquesta xarxa és «un important reclam per a tots els amants del senderisme». En aquest sentit, tradicionalment «són dates molt propícies per a desenvolupar aquest esport i per descomptat l´oferta de la Comunitat és molt àmplia».

La directora general va assenyalar que la Comunitat Valenciana és, al costat de Catalunya, Aragó i Andalusia, una de les autonomies que més quilòmetres de senderes homologades aporta a la xarxa estatal. En concret, la xarxa valenciana de senderes representa el 9 per cent de la xarxa espanyola, «una dada molt bona, tenint en compte les dimensions del nostre territori».

Entre aquestes senderes, els hi ha tant de gran recorregut, és a dir que superen els 50 quilòmetres de longitud i es realitzen per etapes, de menut recorregut, que oscil·len entre els deu i els 50 quilòmetres i finalment les senderes locals, amb itineraris de menys de deu quilòmetres.

En la Comunitat Valenciana existeixen 409 senderes: sis de Gran Recorregut (GR) dels quals dos són internacionals (GR-7 i GR-10), 331 de Menut Recorregut (PR) que sumen un total de 3993 quilòmetres i 46 Senderes Locals (SL) amb una longitud total de 266 quilòmetres.

Del total de senderes, sis són de gran recorregut i sumen 1.004 quilòmetres de camins senyalitzats. Les senderes de gran recorregut es caracteritzen per tenir una longitud igual o superior als 50 quilòmetres, amb una durada benvolguda a peu, de dues jornades i es troben senyalitzats en blanc i roig, són els coneguts com GR-7, GR-10, GR-33,GR-36 i GR-37.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

hola que tal, hace algún tiempo que practico este deporte y me gustaría saber donde están colocados esos buzones, ya que he realizado algunas rutas y no he visto ningún buzon, ¿están al principio, durante o al final de la ruta?.....venga un saludo y a seguir caminando...salud

Jose dijo...

Hola !!

Pues la verdad es que ahora que lo dices, en ninguna de las rutas que yo he hecho he visto buzones. Bueno, para ser sincero, sí que vimos uno en la Tinença de Benifassà. Concretamente, en la ruta del Tossal dels Tres Reis, en lo alto del Tossal. Pero en el resto de las rutas, nada de nada. Supongo que será cuestión de preguntar a los responsables para ver dónde los han puesto.

Saludos,

Jose